گفت و گو با شیما خرم از نویسندگان انتشارات حوزه مشق
لطفا خودتان را برای مخاطبان مجموعه بزرگ حوزه مشق معرفی کنید: شیما خرم هستم نویسنده شاعر
چه چیزی شما را به نوشتن داستان علاقهمند کرده است و چگونه شروع کردهاید؟ من معتقدم زندگی سراسر رمز و راز است و وجود انسان سر شارژ از ناگفته ها و اصلی ترین دلیل نوشتن من این است که دید متفاوتم را ب قلم ببرم .
آیا داستاننویسی برای شما یک هدف بلندمدت است یا یک هنر عاشقانه؟
در ابتدا نوشتن داستان هنر و عشق و علاقه من است که برای پیشرفت قطعا برنامه ها و هدف هایی دارم و بله من معتقدم تا وقتی ک میتوانم قلم در دست بگیرم قطعا میتوانم بنویسم .
چه عواملی در انتخاب شما برای نوشتن داستانها مؤثر بودهاند؟
آرامش دریا و رمز راز اقیانوس ها_ وجود انسان و تفکرات فردی _چشم ها و خورشید
فرآیند نوشتن داستان برای شما چگونه است؟ آیا روش خاصی برای طراحی داستان، توسعه شخصیتها و ساختاردهی داستان دارید؟ من سعی میکنم در نوشتن از کلمات وجملاتی استفاده کنم که مخاطب با خواندن داستان تصویرها را ب ذهن ببیند و احساساتش با شخصیت داستان پیوند بخورد .
آیا تجربیات شخصی خود را در داستانهایتان استفاده میکنید؟ اگر بله، لطفاً توضیح دهید. بله گاهی اوقات از تجربیات و احساستم از بابت یک موضوع بهره می برم، بیشتر در مواردی که متن و نوشته ام منطقی باشد نه خیالی .
داستانهایی که تاکنون نوشتهاید، کدامشان بیشترین تأثیر را بر خوانندگان داشتهاند و چرا؟ داستان های کوتاهی که در حد یک صفحه باشند.چرا که تمامی احساسات شخصیت داستان را توصیف میکنم و فضا را کاملا برای مخاطب وصف میکنم و این باعث می شود مخاطب خود را ب جای شخصیت هر داستان قرار دهد و از خواندن لذت ببرد.
آیا داستانهایتان هدفی خاص دارند؟ آیا قصد ترغیب خوانندگان به تفکر، تأمل یا تأثر را دارید؟
اصلی ترین هدف من از نوشتن پیوند دادن احساست دورنم با قلم است و دید متفاوتم را نشان دادن و دیگر هدفم این است طوری بنویسم که برای مخاطب تامل بر انگیز باشد .
چگونه موضوعات جدید را برای داستانهایتان انتخاب میکنید؟ آیا موضوعات خاصی را ترجیح میدهید؟
در برخی موارد بله اما بیشتر مواقع با براساس خیال و رویا و من معتقدم رویا ها جایی امن برای زندگی هستند
چگونه با نقدها و بازخوردهایی که درباره داستانهایتان دریافت میکنید، برخورد میکنید؟ نقد ها از نظر من راهی برای پیشرفت هستند و من سعی میکنم نقد پذیر باشم و از نقد ها برای بهتر شدن قلمم استفاده کنم
آیا همکاری با سایر نویسندگان یا ویراستاران برای شما جذاب است؟
بله من همنشینی و هم صحبتی با چنین عزیزانی را جذاب میدانم .
آیا از تکنیکها و روشهای خاصی در نوشتن داستان استفاده میکنید؟ همان طور که پیش تر گفتم سعی میکنم طوری بنویسم که مخاطب خود را ب جای شخصیت داستان قرار دهد و تمام احساساش درگیر نوشته شود .
چه نکاتی را به نویسندگان جوان توصیه میکنید که قصد داشته باشند داستانهای خود را منتشر کنند؟
هر چند من خودم دهه 80ی هستم و هنوز راه طولانی در پیش دارم اما تا ب اینجای راه را اگر در نظر بگیریم به نویسندگان جوان عزیز توصیه میکنم شجاعت ب چاپ رساندن و در معرض خواندن قرار دادن داستان هایشان را داشته باشند و هیچ گاه از نقد ها دلخور نشوند بلکه برای بهتر شدن از آنها استفاده کنند و هیچ گاه خود و نوشته هایشان را با دیگری مقایسه نکنند .
آیا در هنگام نوشتن، هدفمندی خاصی در نظر دارید؟.بله
آیا از نویسندگان دیگر برای الهامگیری استفاده میکنید؟ تا بحال پیش نیامده
چگونه با تغییرات جامعه و فرهنگ سازگار می شوید و آنها را در داستان هایتان بازتاب می دهید؟ من سعی میکنم همه چیز را طور دیگر ببینم و جلوه دهم و ب مقایسه نپردازم .
صحبت پایانی برای مخاطبان حوزه مشق: نویسنده شوید اگر میخواهید لذت زندگی در چند دنیای متفاوت را بچشید، نویسنده شوید تا بدانید خلق کردن چقدر میتواند حیرت انگیز باشد .
از قلم تا جاودانگی… با شما!
انتشارات حوزه مشق با عشق به کتاب و باور به استعدادهای این مرز و بوم فعالیت میکند. ما به جای ساختن کتابهای سطحی، به خلق آثار ماندگار و حمایت از نویسندگان و شاعران عزیزمان افتخار میکنیم. هر نقدی که از روی خیرخواهی و سازندگی باشد، گوش جان میسپاریم؛و با قدرت به مسیرمان ادامه میدهیم.
خدمات ما شامل چاپ کتابهای شعر، داستان، رمان، دلنوشته، کتاب کودک، ترجمه و تبدیل پایاننامه به کتاب است.
انتشارات حوزه مشق؛ جایی برای رویش، قلم و جاودانگی.
۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹
۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶
#چاپ_داستان #چاپ_شعر #چاپ_رمان #داستان #شعر #رمان #شاعر #نویسنده #چاپ_کتاب #فردین_احمدی #حوزه_مشق #انتشارات_حوزه_مشق #نویسنده #محقق #پژوهشگر #مترجم #ایران #قلم #کتاب #ادبیات #فرهنگ #هنر