قلم شما

گفت و گوی صمیمی با بانوی هنرمند مبینا منتی _نشر حوزه مشق

سوالات مصاحبه با نویسنده داستان

لطفا خودتان را برای مخاطبان مجموعه بزرگ حوزه مشق معرفی کنید:
با سلام خدمت تمامی دست اندرکاران انتشارات حوزه مشق
بنده مبینا منتی هستم ،متولد 27/6/1382 ، دانشجوی اموزش ابتدایی و نویسنده،مدرس داستان و نویسندگی ،گوینده ،نمایشنامه نویس،شاعر به دو زبان کردی و فارسی هستم.

چه چیزی شما را به نوشتن داستان علاقه‌مند کرده است و چگونه شروع کرده‌اید؟
من از همون دوره کودکی و بیشتر در دوره نوجوانی علاقه به نوشتن داشتم و علاقه داشتم که شرح حال و تجربه های افراد با تجربه و با انگیزه رو بنویسم و اینکه داستان و متن و اشاعری که مدام در ذهنم مرور و واژه سازی می شد روزی بتونم با قلم روی کاغذ و کتاب به ارایش در بیارم و از گفته هایم جا نماند همیشه در ذهنم  ایده های جدید رو تصور میکردم و هدفم این بود که اونا رو بتونم پیاده کنم و در این راه قدم بر دارم و به دیگران اموزش بدم که استعداد های خودشونو شکوفا و به اصطلاح بال و پر بدن.
کلاس پنجم ابتدایی که بودم یه زمان کوتاهی رو با معلم و سایر دوستان به ارائه ایده های خود و شرح قصه به بیان خود داشتیم که با تشویق معلم باعث شد که انگیزم بیشتر بشه و بتونم قدم های محکم تری در این راهی که در پیش گرفتم بردارم و اوج بگیرم

 

آیا داستان‌نویسی برای شما یک هدف بلندمدت است یا یک هنر عاشقانه؟
داستان نویسی از نظر من یک راهی هست که پایانی نداره و ناتمامه و هرچه بیشتر تلاش کنی قدم های خودتو محکم تر برداری و البته عظم جذب کنی همراه با اراده قوی میتونی اوج بگیری و تا بی نهایت پیشرفت کنی.
داستان نویسی از نظر من یک هدف بلند مدت هست که در تمام مراحل زندگی همراه هست و میتونی از تمام تجربه و حتی واژه ارایی. کلمات استفاده کرده و به یک هنر واقعی یا بهتر بگم یک عضو از مغز تبدیل کرد که همواره در زندگی فرد هست.

چه عواملی در انتخاب شما برای نوشتن داستان‌ها مؤثر بوده‌اند؟
انگیزه والدین بخصوص پدرم و تشویق های معلمان مدرسه خیلی موثر و به اصطلاح یک پله ایی برای رسیدن و گام نهادن در این راه بوده بطوری که پایه های اصلی این راه رو بنا کردند.

فرآیند نوشتن داستان برای شما چگونه است؟ آیا روش خاصی برای طراحی داستان، توسعه شخصیت‌ها و ساختاردهی داستان دارید؟
فرایند نوشتن داستان از نظر من اینطور هست که ابتدا در ذهن ادمی شکل میشه و ارایش پیدا میکنه و سپس طی مراحلی نظیر مقدمه سازی و اشاره به موضوع اصلی اغاز و سپس پاراگراف به پاراگراف به توصیف و شکل گیری می پردازد و شخصیت واقعی با میزان تاثیر را با شرح دادن شکل می دهد. و در نهایت یک پایان خاص (غمگین.شاد یا…)به همراه دارد. البته از گفته هایم جا نماند در بندسازی و شرح و توضیح شخصیت و رویداد ها ممکن است با استفاده از تجربه و موفیقت ها و رویداد های شخص برای شکل گیری استفاده کرد.
روشی که برای طراحی داستان ،توسعه شخصیت چ ساختاردهی داستان معرفی و درنظر دارم اینه که سطح مطالعه خود را گسترش بدن که یک قلمرو بسیار وسیع و گسترده است که باعث میشه فرهنگ لفت شخص را افزایش بدهد و کلمات را برای چیدمان به نحوه درست  شکل بدهند و ان را در ذهن تداعی و کاملا مرور و تصور کنن
که بسیار موثر و یک گام برای رسیدن به مقصد است.

آیا تجربیات شخصی خود را در داستان‌هایتان استفاده می‌کنید؟ اگر بله، لطفاً توضیح دهید.
بله حتما از تجربه های خود برا داستان هایم بکار میگیرم چون باعث میشه خواننده بتواند از این تجربه ها برا زندگی و در مراحل و مسیر خود استفاده کند و بعلاوه ذکر تجربه یک افتخار برا نویسنده است که در زندگی به یک تجربه تبدیل شده و باعث میشود ادمی پر محتوا تر یا به اطلاح حقیقی پر بار تر شود و تجربه ها هستن که انسان را به معراج می کشد و انسان را می سازد.

داستان‌هایی که تاکنون نوشته‌اید، کدامشان بیشترین تأثیر را بر خوانندگان داشته‌اند و چرا؟
بیشترین داستان تاثیر گذار از نظر من شرح حال نویسی اشخاص بزرگ؛و دلنوشته های کتاب رادار احساس بودند که بابیشترین داستان تاثیر گذار از نظر من شرح حال نویسی اشخاص بزرگ؛و دلنوشته های کتاب رادار احساس بودند که باعث میشد که دلنوشته و احساسات و تجربه های خود را شرح دهد و ادمی حرفای ناگفته که بسیار بوده و در دل ادمی تلنبار شده بودند را با رقص واژگان بر روی کاغذ پیاده کرده و تبدیل به کتب شوند.

آیا داستان‌هایتان هدفی خاص دارند؟ آیا قصد ترغیب خوانندگان به تفکر، تأمل یا تأثر را دارید؟
هر داستان یک پیام خاصی را در بردارد در هر حیطه و موضوعی.
و هدف نویسنده این است که خواننده انها را در ذهن خود تصور کرده و برایش قابل درک باشد و بتواند درباره ان موضوع تامل و نیز تاثیر گذار باشد و از پیامد های ان درس گرفته و در زندگی بکار گیرد.

چگونه موضوعات جدید را برای داستان‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ آیا موضوعات خاصی را ترجیح می‌دهید؟
موضوع هایی که برای داستان در نظر میگیرم که یک موضوع جالب و تاثیر گذار باشد موضوعی که انسان را به تامل وا دارد و به اوج پیشرفت سوق دهد.
انتخاب کردن موضوع میتواند حتی در حین مکالمه با افراد یا حتی سکانس فیلم و دکلمه باشد البته باید توجه داشت کاملا موضوع را از نظر اهمیت ،توجه و مهم بودن و.. انالیز کرده و درنهایت انتخاب کرد.

چگونه با نقدها و بازخوردهایی که درباره داستان‌هایتان دریافت می‌کنید، برخورد می‌کنید؟
کاملا قبول میکنم و سعی و تلاشم بر این است که در داستان بعدی ایراد های خود را برطرف کنم و بهترین داستان و کتاب به چاپ برسد البته نویسنده هنگامی که شروع به نوشتن می کند در هر چاپ و نوشته ای ایراد های وجود دارد و نویسنده باید نقد دیگران را بپذیرد تا قلمرو پیشرفت خود را گسترش دهد

آیا همکاری با سایر نویسندگان یا ویراستاران برای شما جذاب است؟بله؛باعث افتخار است که با سایر نویسندگان و قلم نویسان همکاری کرده و از تجربه و ایده و نظرات استفاده کرده و در راه خود بکار بگیرم.

آیا از تکنیک‌ها و روش‌های خاصی در نوشتن داستان استفاده می‌کنید؟
روش و تکنیکی که در نوشته هایم بکار میگیرم این است انسان ابتدا ان را تصور کرده و  موضوع پر اهمیت و جذابی  را انتخاب کرده و سپس با ارایش کلمات و شعر و ایات و توصیف زیبا شرح داده که خواننده ان را در ذهن تصور و نهایت بهره را ببرد.

چه نکاتی را به نویسندگان جوان توصیه می‌کنید که قصد داشته باشند داستان‌های خود را منتشر کنند؟
نکات مهمی که توصیه میشود این است که ابتدا از موضوع مورد نظر  اطلاعات کافی داشته که توانایی شرح را داشته و توصیف زیبا که در اذهان شکل گیرد و تصور کند.

آیا در هنگام نوشتن، هدفمندی خاصی در نظر دارید؟
طی دقیق مسیر و مراحل نوشتن و کمک به خواننده و بکار بردن در زندگی و مراحل زندگی

آیا از نویسندگان دیگر برای الهام‌گیری استفاده می‌کنید؟
بله قطعا ؛از روش و نکاتی که نویسندگان تاکید میکنند استفاده کرده و نکات و طرز و شیوه واژه ارایی و تاثیرات بهره و الهام میگیرم که نوشته خود را اصلاح ببخشم و ارائه دهم.

چگونه با تغییرات جامعه و فرهنگ سازگار می شوید و آن‌ها را در داستان هایتان بازتاب می دهید؟
سعی میکنم موضوع مورد نظر را با واکنش مخاطبان اغاز کنم
و موضوع پر اهمیت را انتخاب و شرح دهم

صحبت پایانی برای مخاطبان حوزه مشق:
از تمامی افراد  در حوزه مشق فعالیت میکنند  کمال تشکر دارم و علاقه مندم که در این حوزه  فعالیت کرده و نهایت کمک های خود را برای گسترش و پیشرفت این حوزه انجام دهم.

❤️❤️

روابط عمومی انتشارات بین المللی حوزه مشق

 

https://ketabbaz.hozeyemashgh.ir

چاپ انواع کتاب: شعر،داستان،دلنوشته،رمان،زندگینامه،سفرنامه،نمايشنامه،فیلمنامه، تبدیل جزوات اساتید،مربیان، معلمان و دانشجویان به کتاب تبدیل پایان نامه کارشناسی ارشد به کتاب  تبدیل رساله دکتری به کتاب  مشاوره، نگارش و تدوین پایان نامه و رساله در رشته های علوم انسانی و اسلامی استخراج مقاله از پایان نامه و اکسپت مقاله  انجام طراحی جلد و صفحه آرایی در بالاترین کیفیت  ویراستاری حرفه ای کتاب

همین الان به کارشناسان حوزه مشق پیام بدهید.

۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶

۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹

 

 

 

Author Image
فردین احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا کتابی در دست نوشتن یا آماده ی چاپ دارید ؟
موضوع کتاب شما چیست ؟
چرا چاپ کتاب در حال حاضر برای شما مهم است؟
کتاب شما حدودا چند صفحه است ؟
برای چاپ کتاب خود چه خدماتی نیاز دارید ؟
برای چاپ کتاب خود حاضرید چه میزان سرمایه گذاری ‌کنید؟
چه زمانی می خواهید چاپ کتاب را آغاز کنید ؟