شاعران و نویسندگان,قلم شما,گفت و گو با هنرمندان

گفت و گوی صمیمی با بانوی هنرمند سپیده ایمانی _انتشارات حوزه مشق

مصاحبه با نویسنده داستان

لطفا خودتان را برای مخاطبان مجموعه بزرگ حوزه مشق معرفی کنید:سلام و عرض ادب خدمت یکایک مخاطبان عزیز.سپیده ایمانی هستم؛نویسنده رمان،کتاب کودک و نوجوان،فیلمنامه.

چه چیزی شما را به نوشتن داستان علاقه‌مند کرده است و چگونه شروع کرده‌اید؟از سن ۱۹ سالگی این علاقه در من اوج گرفت که بنویسم.و همزمان با شرکت در کلاسهای امداد ونجات در هلال احمر در کلاسهای نویسندگی هم شرکت کردم و سعی کردم شروع به نوشتن داستان‌های کوتاه در مورد زندگی افرادی که در اطرافم بودند؛کنم.برام جالب بود که هر شخصی چطور در چهار دیواری خونش زندگی میکنه و چطور خودشو با محیط بیرون جامعه اش وفق میده.و به این ترتیب داستان های کوتاه من تبدیل به رمان شد.

آیا داستان‌نویسی برای شما یک هدف بلندمدت است یا یک هنر عاشقانه؟هر دو

چه عواملی در انتخاب شما برای نوشتن داستان‌ها مؤثر بوده‌اند؟هر عاملی که میتونست تمام تراوشات ذهنی منو از درون چهارچوب مغزم بر روی کاغذ بیاره و رویاهامو به یک واقعیت تبدیل کنه.حالا میتونست اون عامل طبیعت باشه،یک موجود زنده باشه،یا یک صدا یا یک ترانه عاشقانه و یا حتی سکوت و تنهایی باشه.

فرآیند نوشتن داستان برای شما چگونه است؟ آیا روش خاصی برای طراحی داستان، توسعه شخصیت‌ها و ساختاردهی داستان دارید؟همیشه با بروز یک ایده در ذهنم شروع شد و بعد تبدیل به یک طرح کلی شد و با بسط و گسترش پیدا کردن تبدیل به یک داستان شد.

آیا تجربیات شخصی خود را در داستان‌هایتان استفاده می‌کنید؟ اگر بله، لطفاً توضیح دهید.بله،بنظر من اگه تجربه شخصی در داستان نویسی نباشه؛اون داستان نمیتونه به واقعیت نزدیک بشه و ذهن خواننده رو درگیر خودش کنه.

داستان‌هایی که تاکنون نوشته‌اید، کدامشان بیشترین تأثیر را بر خوانندگان داشته‌اند و چرا؟فکر میکنم عشق و جنون.چون پر از تجربه جوانی بود و بیشتر مخاطبان و خواننده هاش این دوران رو یا داشتند سپری می‌کردند یا اینکه گذرونده بودند و براشون خیلی جالب بود.

آیا داستان‌هایتان هدفی خاص دارند؟ آیا قصد ترغیب خوانندگان به تفکر، تأمل یا تأثر را دارید؟بله هدف ترویج فرهنگ ایرانی هستش.و یقیناً قصد ترغیب خوانندگان به این سه امر رو بعنوان یک نویسنده دارم.چون در غیر اینصورت داستان خوندن برای خواننده،بی معنی میشه.

چگونه موضوعات جدید را برای داستان‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ آیا موضوعات خاصی را ترجیح می‌دهید؟همیشه باید به فکر خاص نوشتن بود و این در صورتی امکان پذیر میشه که به سراغ موضوعی بریم که کسی روی اون دست نذاشته باشه.وگرنه داستان نمیتونه مخاطبی برای خوندن جذب کنه و حوصله سر بر میشه.

چگونه با نقدها و بازخوردهایی که درباره داستان‌هایتان دریافت می‌کنید، برخورد می‌کنید؟به فال نیک میگیرمشون.چون خیلی میتونه روی قدرت نوشتن یک نویسنده تاثیر بزاره و بهترش کنه.

آیا همکاری با سایر نویسندگان یا ویراستاران برای شما جذاب است؟همکاری نه، ولی از اینکه در جمعشون باشم و هدفها و آرمانهاشون رو از نوشتن بدونم برام جذابه.

آیا از تکنیک‌ها و روش‌های خاصی در نوشتن داستان استفاده می‌کنید؟هر نویسنده ای تکنیک منحصر به فرد خودش رو داره و بخاطر همین امر هستش که هر نویسنده ای طرفدار های خودش رو داره.در غیر اینصورت همه نویسنده ها شبیه هم می‌نوشتند و هیچ جذابیت داستانی در این مابین وجود نداشت.مطمئناً من هم از تکنیک خاص خودم برای نوشتن استفاده میکنم.

چه نکاتی را به نویسندگان جوان توصیه می‌کنید که قصد داشته باشند داستان‌های خود را منتشر کنند؟قبل از نوشتن حتماً دایره لغات خودشون رو با مطالعه بیشتر بسط و گسترش بدند و حداقل در یک دوره نویسندگی شرکت کنند و از لحظه نوشتنشون حتماً به یک انتشارات خوب مثل حوزه مشق برای چاپ کتاب فکر کنند؛تا بتونند حرفی برای گفتن و دوباره نوشتن داشته باشند.

آیا در هنگام نوشتن، هدفمندی خاصی در نظر دارید؟هدف تاثیرگذاری مثبت روی خواننده های داستان و ارتقا شخصیت انسانی هست.

آیا از نویسندگان دیگر برای الهام‌گیری استفاده می‌کنید؟خیر.چون عقیده دارم منحصر بودن یک نویسنده زمانی اتفاق میافته که خودش با دیدن محیط اطراف و هر چیزی که میبینه الهام پذیر باشه.وگرنه الهام گرفتن از نویسندگان دیگه اونو به یک نویسنده تکراری تبدیل میکنه.

چگونه با تغییرات جامعه و فرهنگ سازگار می شوید و آن‌ها را در داستان هایتان بازتاب می دهید؟همیشه در مورد موضوعاتی که میخوام بنویسم تحقیق میکنم تا با تغیرات جامعه و فرهنگ جامعه هم خوانی داشته باشه.

صحبت پایانی برای مخاطبان حوزه مشق:خیلی خوشحالم که این افتخار رو پیدا کردم که بعنوان یک نویسنده،عضو کوچکی از انتشارات بین المللی حوزه مشق باشم.چون مطمئنم مخاطبان این حوزه از بهترینها و برترینها هستند و برای تک تکشون آرزوی مانا بودن میکنم🙏

 

 

 

 

 

❤️❤️

روابط عمومی انتشارات بین المللی حوزه مشق

https://ketabbaz.hozeyemashgh.ir

چاپ انواع کتاب: شعر،داستان،دلنوشته،رمان،زندگینامه،سفرنامه،نمايشنامه،فیلمنامه، تبدیل جزوات اساتید،مربیان، معلمان و دانشجویان به کتاب تبدیل پایان نامه کارشناسی ارشد به کتاب  تبدیل رساله دکتری به کتاب  مشاوره، نگارش و تدوین پایان نامه و رساله در رشته های علوم انسانی و اسلامی استخراج مقاله از پایان نامه و اکسپت مقاله  انجام طراحی جلد و صفحه آرایی در بالاترین کیفیت  ویراستاری حرفه ای کتاب

همین الان به کارشناسان حوزه مشق پیام بدهید.

۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶

۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹

Author Image
فردین احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا کتابی در دست نوشتن یا آماده ی چاپ دارید ؟
موضوع کتاب شما چیست ؟
چرا چاپ کتاب در حال حاضر برای شما مهم است؟
کتاب شما حدودا چند صفحه است ؟
برای چاپ کتاب خود چه خدماتی نیاز دارید ؟
برای چاپ کتاب خود حاضرید چه میزان سرمایه گذاری ‌کنید؟
چه زمانی می خواهید چاپ کتاب را آغاز کنید ؟