گفت و گو با هنرمندان

گفت و گو با آذرخش جودکی از نویسندگان انتشارات حوزه مشق

سوالات مصاحبه با نویسنده داستان

لطفا خودتان را برای مخاطبان مجموعه بزرگ حوزه مشق معرفی کنید:آذرخش جودکی هستم زاده ی کرج متولد سوم دی ماه سال هزار و سیصد و شصت و پنج نویسنده ی داستان کوتاه اثری به نام‌ :
((آدم ها))در سال ۱۴۰۲ چاپ و انتشار یافت  که شامل هفت داستان کوتاه به نام های ((فرار خراب))((بازگشت مجدد))((بالاترین ))((جنون فلسفه))((دلتنگی ))((زردآلو))و((آدم ها))میباشد مجموعه ی بعدی که در مراحل اولیه جهت چاپ قرار گرفته است مجموعه داستانی با نام دگرگونی میباشد که شامل شش عنوان داستان کوتاه است.

چه چیزی شما را به نوشتن داستان علاقه‌مند کرده است و چگونه شروع کرده‌اید؟ حدودا از هفت سالگی دریافتم که با دیگر هم سالان خود نسبت به جهان پیرامونم تفاوت دیدگاه و نگرش دارم به عنوان مثال از کنار هر شئ یا اتفاق به سادگی رد نمی‌شدم و ناخود آگاه ذهنم برای لنگه کفشی که روی سیم برق افتاده بود داستانی از یک مامور برق که در حین ماموریت جانش را از دست داده بود می‌ساخت شاید ساعت ها به آن لنگه کفش با ذهن کودکانه ام مینگریستم و سناریو های متعددی از ذهنم برایش ساخته میشد یا از کنار هر خانه ای که تردد میکردم و بوی غذاهای متعدد به مشامم می‌رسید برای آن منزل کودکانی در کنار سفره و مادر و پدری با چهره های متعدد متصور میشدم ناخودآگاه ذهنم در ایام کودکی ام به شدت خیال باف و متفاوت از کودکان همسن خودم بود اما نمی‌دانم چه شد که از چهارده سالگی ام تا بیست و هفت سالگی ام به ذهنم خطور کرد که اتفاقات کوچک و بزرگ را هر روز یاد داشت نمایم به گونه ای که شاید امروز به اندازه ی پنج جلد کتاب قطور دفتر خاطرات دارم!!!!البته امروز نوشته های آن روزگار برایم مضحک و خنده دار باشد اما هر چه که بود و هست هرگاه می‌نوشتم گو اینکه تمام جهان سکوت می‌کرد تا خودکارم بر کاغذ بقلطد…و این همواره در من آرامشی هدیه میداد که هیچ چیز و هیچ کس نمی‌توانست در من ایجاد کند حتی امروز هم چنین است.

آیا داستان‌نویسی برای شما یک هدف بلندمدت است یا یک هنر عاشقانه؟
قطعا هنری است عاشقانه بدون هیچ چشم داشتی عشق خالص است و تمام//خود را در او و او را در خود دیدن است//به نظرم جهان بدون نویسندگی چیزی بیهوده بی رنگ و بی بو و بی مزه است تمام مزه اش نوشتن است.

چه عواملی در انتخاب شما برای نوشتن داستان‌ها مؤثر بوده‌اند؟
معمولا مسائل اجتماعی و آهنگی که در اجتماع دریافت میکنم بیشترین تأثیر را بر من و نوشته هایم می‌گذارد.

فرآیند نوشتن داستان برای شما چگونه است؟ آیا روش خاصی برای طراحی داستان، توسعه شخصیت‌ها و ساختاردهی داستان دارید؟ به طور معمول بله سبک رئالیسم و گاهی سور رئال و شاید باورش سخت باشد اما جادویی ترین داستان هایم بر اساس خوابی بوده که بلافاصله بیدار شده ام و آن را پر و بال داده و نوشته ام.

آیا تجربیات شخصی خود را در داستان‌هایتان استفاده می‌کنید؟ اگر بله، لطفاً توضیح دهید.
خیر تا حد ممکن خیر اساسا سعی میکنم کاراکترها((شخصیت‌های ))داستان هایم را بدون هیچ قضاوت و پیش داوری و جدای از شخصیت واقعی خودم همانطور که هستند خلق کنم نه آنطور که خودم هستم پس تا حد ممکن از تجربه ی شخصی استفاده نمیکنم فقط خلق میکنم.

داستان‌هایی که تاکنون نوشته‌اید، کدامشان بیشترین تأثیر را بر خوانندگان داشته‌اند و چرا؟
در مجموعه ی آدم ها تقریبا تمام مجموعه چرا که تمام آن دریافت های واقعی از دل جامعه بوده که خوشبختانه توانسته به دل مخاطبان بنشیند.

آیا داستان‌هایتان هدفی خاص دارند؟ آیا قصد ترغیب خوانندگان به تفکر، تأمل یا تأثر را دارید؟
بله یاد آوری بزرگی و زیبایی جهان هستی و دوری از پلشتی.

چگونه موضوعات جدید را برای داستان‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ آیا موضوعات خاصی را ترجیح می‌دهید؟ معمولا از دل جامعه گاهی هم نداهای درونی ام.

چگونه با نقدها و بازخوردهایی که درباره داستان‌هایتان دریافت می‌کنید، برخورد می‌کنید؟
گوش جان می‌سپارم اگر سازنده بود ایرادات کار را برطرف میکنم اگر تمجید بود نقاط مثبت را در کار بعدی پر رنگ تر مینمایم اگر هم نقد مضر و بر اساس بغص و کینه بود بی اهمیت از آن عبور میکنم.

آیا همکاری با سایر نویسندگان یا ویراستاران برای شما جذاب است؟
تا به حال انجام نداده ام.

آیا از تکنیک‌ها و روش‌های خاصی در نوشتن داستان استفاده می‌کنید؟
بله.کاملا شخصی است.

چه نکاتی را به نویسندگان جوان توصیه می‌کنید که قصد داشته باشند داستان‌های خود را منتشر کنند؟
از نوشتن ترس و واهمه نداشته باشند قرار نیست تمام آثار شما به چاپ برسد نوشتن همانند رانندگی مستلزم تجربه است هر چه تجربه ی بیشتری داشته باشید قوی تر خواهید بود…اگر نیت به چاپ دارید باید بهترین تجارب خود را چاپ کنید البته قبل از چاپ بدیهی است که تا میتوانید مطالعه نمایید تا اثری قوی از خود بر جای گذاشته باشید.

آیا در هنگام نوشتن، هدفمندی خاصی در نظر دارید؟
بله.

آیا از نویسندگان دیگر برای الهام‌گیری استفاده می‌کنید؟
اصلا.چرا که نمی‌خواهم مرتکب سرقت ادبی شوم.
البته الگو دارم که فقط در حد بهترین اثر مطالعه شده ام به ایشان مینگرم نه نت برداری یا تقلید و الهام.

چگونه با تغییرات جامعه و فرهنگ سازگار می شوید و آن‌ها را در داستان هایتان بازتاب می دهید؟
با گشتن و روزمرگی در کنار مردمم

صحبت پایانی برای مخاطبان حوزه مشق:

Author Image
فردین احمدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا کتابی در دست نوشتن یا آماده ی چاپ دارید ؟
موضوع کتاب شما چیست ؟
چرا چاپ کتاب در حال حاضر برای شما مهم است؟
کتاب شما حدودا چند صفحه است ؟
برای چاپ کتاب خود چه خدماتی نیاز دارید ؟
برای چاپ کتاب خود حاضرید چه میزان سرمایه گذاری ‌کنید؟
چه زمانی می خواهید چاپ کتاب را آغاز کنید ؟