گفت و گو با هنرمندان

گفت و گو با فاطمه مهدویه از نویسندگان انتشارات حوزه مشق

 

لطفا خودتان را برای مخاطبان مجموعه بزرگ حوزه مشق معرفی کنید:من فاطمه مهدویه هستم کارشناس ارشد روانشناسی تربیتی و نویسنده کتاب پیله تا پرواز

چه چیزی شما را به نوشتن داستان علاقه‌مند کرده است و چگونه شروع کرده‌اید؟من کتاب پیله تا پرواز برای مادران سرزمینم نوشتم در کتاب قسمتی داستانهای کوتاه بنا برتجربه کودکانی است که کودکی به نگاه روانشناسی تجربه کردند .
من علاقه مند به نوشتن شدم چون خودم یک مادرم و مادرانه هایم به نگاه روانشناسی تجربه کردم خواسته من این بود اثری باشد ماندگار .

آیا داستان‌نویسی برای شما یک هدف بلندمدت است یا یک هنر عاشقانه؟نوشتن برای من یعنی برون ریزی نوشتن برای من یعنی ارتباط با خود درونی و تغییر هم هنر عاشقانه است و هم یک هدف.

چه عواملی در انتخاب شما برای نوشتن داستان‌ها مؤثر بوده‌اند؟تجربه مادری من

فرآیند نوشتن داستان برای شما چگونه است؟ آیا روش خاصی برای طراحی داستان، توسعه شخصیت‌ها و ساختاردهی داستان دارید؟من نگاهم به داستانهای کوتاه داخل کتاب پیله تا پرواز نگاهی مادرانه ولی موشکافانه و تلفیقی از تکنیک های روانشناسی بود.

آیا تجربیات شخصی خود را در داستان‌هایتان استفاده می‌کنید؟ اگر بله، لطفاً توضیح دهید.بله انگیزه من این بود .من عاشقانه های یک مادر را نوشتم که در مسیر تربیت فرزند به طور حتم باید بداند تا مسیر را برای خود و فرزندش هموارتر کند .

داستان‌هایی که تاکنون نوشته‌اید، کدامشان بیشترین تأثیر را بر خوانندگان داشته‌اند و چرا؟کتاب پیله تاپرواز قصه های کوتاه از افراد مختلف است از وابستگی افراد از قصه دوران کودکیشان از بارداری به نظر خودم همه تاثیر گذارند.

آیا داستان‌هایتان هدفی خاص دارند؟ آیا قصد ترغیب خوانندگان به تفکر، تأمل یا تأثر را دارید؟بله کتاب پیله تا پرواز کتابی عمیق از دل باور های کهنه و پوسیده قصه خونه کودکی ماست از تربیت نادرس مادران گذشته ماست این کتاب حرف از وابستگی مادرانه دارد .حرف از جدا شدن و پروانه شدن هم مادر و فرزند را تشریح می کند.

چگونه موضوعات جدید را برای داستان‌هایتان انتخاب می‌کنید؟ آیا موضوعات خاصی را ترجیح می‌دهید؟
موضوع جدید را بر اساس نیاز و تجربه های خودم یا دیگران انتخاب می کنم.

چگونه با نقدها و بازخوردهایی که درباره داستان‌هایتان دریافت می‌کنید، برخورد می‌کنید؟من تجربه هایم را نوشتم.

آیا همکاری با سایر نویسندگان یا ویراستاران برای شما جذاب است؟بله

آیا از تکنیک‌ها و روش‌های خاصی در نوشتن داستان استفاده می‌کنید؟قصه ادمهای واقعی

چه نکاتی را به نویسندگان جوان توصیه می‌کنید که قصد داشته باشند داستان‌های خود را منتشر کنند؟هر روز بنویسند.

آیا در هنگام نوشتن، هدفمندی خاصی در نظر دارید؟بله تجربه کردن و درس گرفتن

آیا از نویسندگان دیگر برای الهام‌گیری استفاده می‌کنید؟چون من در حیطه روانشناسی کتاب پیله تا پرواز نوشتم بیشتر کتوب روانشناسی

چگونه با تغییرات جامعه و فرهنگ سازگار می شوید و آن‌ها را در داستان هایتان بازتاب می دهید؟با قصه ادمها تغییرات را ایجاد خواهد کرد علم روانشناسی پا بر جاست

صحبت پایانی برای مخاطبان حوزه مشق: نوشتن یعنی تخلیه روانی هر زمان حالتان بد بود فقط نیاز به یک مداد و دفتر دارید تا بفهمید نا گزیر ذهنتان چه می گوید و شما با افکارتان یکی نشوید.

 

 

 

 

از قلم تا جاودانگی… با شما!
انتشارات حوزه مشق با عشق به کتاب و باور به استعدادهای این مرز و بوم فعالیت می‌کند. ما به جای ساختن کتاب‌های سطحی، به خلق آثار ماندگار و حمایت از نویسندگان و شاعران عزیزمان افتخار می‌کنیم. هر نقدی که از روی خیرخواهی و سازندگی باشد، گوش جان می‌سپاریم؛و با قدرت به مسیرمان ادامه می‌دهیم.

خدمات ما شامل چاپ کتاب‌های شعر، داستان، رمان، دلنوشته، کتاب کودک، ترجمه و تبدیل پایان‌نامه به کتاب است.

انتشارات حوزه مشق؛ جایی برای رویش، قلم و جاودانگی.

https://hozeyemashgh.ir

۰۹۳۹۳۳۵۳۰۰۹

۰۹۱۹۱۵۷۰۹۳۶

#چاپ_داستان #چاپ_شعر #چاپ_رمان #داستان #شعر #رمان #شاعر #نویسنده #چاپ_کتاب #فردین_احمدی #حوزه_مشق #انتشارات_حوزه_مشق #نویسنده #محقق #پژوهشگر #مترجم #ایران #قلم #کتاب #ادبیات #فرهنگ #هنر

Author Image
فردین احمدی

One thought on “گفت و گو با فاطمه مهدویه از نویسندگان انتشارات حوزه مشق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا کتابی در دست نوشتن یا آماده ی چاپ دارید ؟
موضوع کتاب شما چیست ؟
چرا چاپ کتاب در حال حاضر برای شما مهم است؟
کتاب شما حدودا چند صفحه است ؟
برای چاپ کتاب خود چه خدماتی نیاز دارید ؟
برای چاپ کتاب خود حاضرید چه میزان سرمایه گذاری ‌کنید؟
چه زمانی می خواهید چاپ کتاب را آغاز کنید ؟